IDLISH

snart dags...again

Publicerad 2011-07-30 09:08:17 i Finland '11,

sitter med min morgonkaffe och spanar på nätet. Läst några nya bloggar som var väldigt intressanta. Dessutom söker jag för tillfället extrajobb vilket gör att jag sitter som naglad vid mailen. Det får det vara stopp på nu, det är bara tidskrävande och ärligt talat tror jag inte jag får svar. Hatar att söka jobb just för tiden man är tvungen att lägga ner. Jag skickar iväg hundra förfrågningar och får kanske ett svar, om jag har tur. Den hårda verkligheten.

Idag ska min far&bror till Liseberg tillsammans med min faster Inger och company. Önskar att jag kunde varit med, det är alltid så kul och mysigt att träffa norska släkten! Istället ska jag skicka 10 sms till pappa och tvinga honom att ta kort. Mina kusiner har egna barn, och dom växer så sjukt fort. Så om man träffar dom får man bannemej dokumentera det och visa för sin dotter i Finland. Ren logik tycker jag.

min kusin Camilla, faster Inger, jag, pappa och min kusin Cecilie. Bakom oss Finn Erik.


Istället för att vara på Liseberg får jag istället med gott mod traska till Linnanmäki. En tio timmars arbetsdag står att vänta. Nu är jag halvvägs, nu är jag halvvägs. Två dagar avklarade, två dagar kvar. Efter idag är det bara imorgon och sedan är jag ledig två dagar.

29 juli

Publicerad 2011-07-29 08:01:49 i Finland '11,

fick mitt sista schema igår, för den 8e augusti fram tills den 14e då mitt kontrakt slutar gälla.. Vilken konstig känsla. Jag har räknat ut att det nu bara är 11 dagars jobb kvar. Sista veckan blir lång, fick fem dagar i rad. Men det beror väl på att jag önskade sista helgen i Finland fri och då kan jag leva med det. Dessutom kommer det nog inte kännas lika tungt som annars eftersom jag troligen kommer vara alldeles för nostalgisk för att märka att det är 5 dagar på jobbet och inte bara en.

Men tills den dagen inträffar tänker jag banna långa arbetsdagar. Idag, till exempel, börjar jag kvart i elva och slutar tio över åtta. Inte så värst farligt ändå. Och igår fick jag sluta tidigare, redan vid klockan sex - skulle slutat nio - eftersom det ösregnade hela morgonen och åskade som bara den.

vad jag gjorde min lediga kväll? Jo, jag lagade världens äckligaste ugnspannkaka. Och sen kollade jag på finsk TV.
Idag måste jag handla igen. Mjölk och sånt. Ack och ve för mitt vuxna liv som oftast brukar inkludera en bil med generöst bagageutrymme men som i mitt fall inkluderar en inte alltför modern cykel med en pytteliten pakethållare baktill.


ha en bra dag allesammans

nu måste jag åka

Publicerad 2011-07-28 08:03:43 i Finland '11,

åååh, de lediga dagarna går så sjukt snabbt.. och nu är det dags för jobb igen! Jobbar torsdag, fredag, lördag och söndag. Sammanlang cirka 40 timmar. Nej nu ska jag inte tänka på det något mer.

Tiden i allmänhet går faktiskt väldigt snabbt. Snabbspola helgen, någon?


gamla grejer på Sveaborg

how to make a big fool of yourself

Publicerad 2011-07-27 09:49:20 i Finland '11,

ida: haluatko hauta?
kund: ?!?!........ *drar sig bort*

ja, min hemmagjorda mening som jag med all välmening upprepade till en kund - eller kanske var det flera den dagen vill jag helst bara glömma - var ju en god tanke. Ett försök att förfinska mig. Ett försök att använda ett språk som jag inte riktigt förstår. Ett lätt sätt att få alla att tänka att det måste vara något fel på den där kortklippta blonda tjejen. Ett lätt sätt att skrämma bort kunder.

Ja läsare, det ordet jag egentligen skulle använda var auta, som betyder hjälp. Nu i efterhand har jag dock fått det klargjort för mig att man inte kan använda det ordet i dem sammanhangen, men men. Vill ni veta vad jag då egentligen frågade mina kunder, i all välmening? Okej. Jag sa

"vill ni ha en grav?"

I freaking said that. The whole day.









voi voi voi

tro vad ni vill

Publicerad 2011-07-27 09:39:33 i Finland '11,

...men här sitter jag och dricker kaffe! Standard.

Vaknade typ nio efter ännu en crappy night, har haft jättesvårt att somna på sista tiden. Idag ska jag göra allt det jag inte hann göra igår, det vill säga städa, handla och kasta sopor. Men först ska jag ut och jogga.

Kanske även tar en sväng in till huvudstaden för lite turistande. Nej men nu ska jag dra, detta inlägg gjorde inte precis världen bättre sorry.

sveaborg

Publicerad 2011-07-26 22:17:08 i Finland '11,

en jättefin kväll med andra nordjobbare. En bildbomb är på sin plats.


Sveaborg är en färstning på en ö, alltså fick vi ta båten över. Anmärkningsvärt är att det heter Sveaborg på svenska, och Finnborg på finska. Det byggdes faktiskt när det tillhörde Sverige, på svenska riksdagens intiativ. Motsägesefullt i vilket fall somhelst.


Vi anländer till ön.

Hittade en awesome plats att slå oss ner på. En hård sten. Min rumpa mådde inte bra efter tre timmar på samma spot.

Kex, bröd, ost med mera intogs under utflykten tillika picknicken.


View.


Projektledaren i Helsingfors, also called Hanna. Något oroväckande verkar diskuteras i detta ögonblick.



Sandra levde farligt i flera benämningar.


På väg hem igen, väntandes på färjan till fastlandet.

Är i Finland om någon inte uppfattat det än.

Avslutar med en bild på hela gänget som var med på dagens utflykt. Riktigt kul, och Sveaborg är ett jättefint ställe som har en fascinerande historia som jag inte ska dra upp här. Läs wiki vettja!

vad jag tycker om..

Publicerad 2011-07-26 12:48:25 i Finland '11,

  • mitt nya, ordningsamma jag som städar, diskar och tvättar
Det känns bra att ta ansvar. Jag är ju trots allt nitton år och det är på tiden att jag får lära mig vidden av att ha ett eget hem. Om man lämnar något framme står det liksom kvar tills man tar bort det. Hurra för mig, jag har typ samlat en miljon vuxenpoäng den senaste månaden!

  • min vistelse i Finland
Jag är så glad att jag vågade ta mig hemifrån. Jag träffar så mycket nytt folk hela tiden, och jag ser nya saker, nya liv. Hurra för mig igen!

  • det faktum att jag jobbar så långa dagar
Jag har kul på jobbet, och det finns nästan alltid någon att prata med. Det faktum att jag jobbar över 10 timmar ibland är bara ett nödvändigt ont. Jag hade tur med jobb faktiskt.

  • hemlängtan
Jag är hemma om två och en halv vecka. Det är faktiskt ingenting. Jag saknar alla mina vänner såklart. Saknar Zerina som varit min andra halva i 3 år. Men det är ju bara naturligt. Ska ha fina sista veckor här, och sedan kan jag komma hem med nya minnen och feta finska presenter till er alla.

  • min framtid
Den är oviss. Jag har gått i skolan så länge jag kan minnas. Vad händer nu när jag inte ska det? Eller ska jag? Jag vet inte. Kommer nog inte tacka ja till min utbildning innan den 1a augusti iaf, så den kommer förfalla. Vill ut och resa, men behöver ju cash till det vet ni. Ska ta körkortet i allafall, så slipper jag tänka på det mer.

planer för dagen

Publicerad 2011-07-26 10:14:47 i Finland '11,

  • plocka ut ur diskmaskinen.
  • plocka in i diskmaskinen.
  • röja upp i köket.
  • jogga
  • troligtvis tvätta lite kläder
  • åka på nån nordjobbsträff klockan fem

ett helt annat liv

Publicerad 2011-07-25 21:16:31 i Finland '11,


regniga Borås
studentfix
pluggångest
betygsångest
sena kvällar med plugg, tidiga morgnar med skola
fredagar med fika
bussresor med Zerina
projektarbete med Zerina
tantgympa
jogging
simskola
långt hår


nu
soliga Helsingfors
finska som förstaspråk
engelska
starkt kaffe
Linnanmäki
långa arbetsdagar
sena kvällar
tåg, tåg och tåg överallt
cykel
matlådor
finska piroger
kvarg
kort hår

morgonrufs, radio & aftonbladet

Publicerad 2011-07-25 08:04:07 i Finland '11,

precis sett Stoltenbergs tal till norksa folket. Gud vad jag är känslig, tårarna rann och det är så sjukt sorgligt, det finns inga ord.


dags att åtgärda mitt kaotiska utseende. Och sedan jobb. Vi hörs kanske ikväll, ha en bra dag.

25 juli

Publicerad 2011-07-25 07:20:43 i Finland '11,

gääääääääsp, nu ska jag snart börja min sista av fem dagar på jobbet. Gud vad skönt. Börjar en timma tidigare än vanligt men slutar då klockan åtta istället för tio. Så efter jobbet är faktiskt affärerna öppna, vilket aldrig har hänt mig förut. Så då måste jag handla lite, börjar se väldigt sorgligt ut i kylskåpet.


the one & only bike. Hardcore

jobb

Publicerad 2011-07-23 09:11:03 i Finland '11,

Nära 11 timmars jobb väntar mig nu.. Kill me slowly.
Positiv, var positiv. Dagen kommer gå snabbt. Nästan lite för snabbt till och med? Andas.
Om tolv timmar jobbar jag fortfarande.

Gotta be positive.

till Norge

Publicerad 2011-07-23 08:45:03 i Allmänt,

En del av mig kommer alltid att vara förälskad i det landet. Människorna, naturen och språket. Dessutom är jag ju norsk i blodet vilket kanske bidrar lite.

Och usch vad hemskt det som hänt, det är nästan så att man börjar gråta. Vem gör något sånt.
Först regeringskvarteret och sedan ön, där en massa politiskt aktiva ungdomar fanns.

Sorgligt, det tar i hjärtat. För alla drabbade familjer och människor, och inte minst för Norge.


matlådor klockan nio på morgonen

Publicerad 2011-07-22 08:24:53 i Finland '11,

vad jag gör nu?

jo det ska jag nog tala om för er..jag lagar mat. Det första jag gjorde när jag vaknade var att springa ner i köket och kasta in kyckling i ugnen. Och efter det stekte jag wook, som nu är klar.
Det blir min mat för 4 dagar. Tror nog det kommer räcka.

gårdagen på jobbet

Publicerad 2011-07-22 08:18:09 i Finland '11,

sitter med en kaffe i näven, sov så gott inatt! Blev skitsur när jag var tvungen att gå upp dock.. hmm.
Igår var jag på ett spel som heter Hau & Mjau, det är typ en tävling mellan olika spelare och verkligen alla frågar vad spelet går ut på. In Finnish of course. Döm av deras förvåning när jag svarar på engelska, de flesta tror nog bara att jag driver med dom.

Nej, det intressanta med detta spelet är att det står längst in upphöjt  i ett hörn. Och i just detta hörnet lyser solen från klockan tre fram till klockan halv tio. Och det finns ingen stol. Och ingen medarbetare inom 20 meter. Ni förstår ju själva vilken slags dag jag hade efter att ha haft den dåligaste natten i mitt liv!


hau ja freaking mjau


marabouhjulet är det närmaste jämte mitt forna residens. Dock var inte Melissa som är på bilden där igår, det var en annan trevlig tjej.

skitmorgon

Publicerad 2011-07-21 08:26:29 i Allmänt,

det är lite för starkt kaffe nu
det är lite för ljust ute nu
jag är lite för trött nu
fem dagars jobb känns väldigt tungt just nu

the day so far

Publicerad 2011-07-20 15:34:11 i Finland '11,


drog till banken och blev hemskickad med en egen internetbank. Troligen var alla de två anställda på nordea-kontoret så trötta på mig och min engelska efter att jag drällt där några gånger nu. Så nu kan jag alltså föra över sparpengar till min svenska bank - ett företag som inte var alltför lätt kan jag tala om. Inte nog med att man inte fick en vanlig dosa utan ett helt papper med engångskoder, det tog även en tid motsvarande halva mitt liv att hitta fram till området "internationella betalningar". Jag har suttit och svurit i en halvtimma.


fick ju även lön idag och var bara tvungen att belöna mig själv med en skjorta på rean.. Who can blame me, jag har jobbat hårt för min lön!


älskar finska piroger lite för mycket.. krävde hela min viljestyrka att undvika att plocka med mig några hem.


tänkte köpa lite blod, just bara för det faktum att det är så jävla random att köpa blod. Ångrade mig sedan och köpte alltså inget blod.

to do list

Publicerad 2011-07-20 10:51:39 i Allmänt,

  • cykla till banken och ta reda på hur stor min eventuella lön är. Får ju lön varannan vecka och denna veckan är den första "riktiga" lönen, eftersom jag tidigare bara fått en fjuttelön för fyra dagar.
  • om den eventuella lönen är skälig ska jag också föra över lite av den till mitt svenska konto för besparingar.
  • försöka bota min ständiga huvudvärk, har haft den sedan jag kom hem i söndags.
  • göra matlådor, imorgon börjar jag jobba igen och jag jobbar fem dagar i rad. Hjäääälp. Livet är bra hårt ibland.
  • Handla mat för fem dagar framåt. Hinner inte riktigt med det när livet är jobbet.
  • Åka till Nordjobbs kontor, idag är det finskakurs tillsammans med projektledaren, haha. Det kommer säkert bli roligt. Idag ska jag bannemej glänsa med dom få orden jag kan!


längst fram på bilden sitter Nadina, även hon en projektledare men inte i Helsingfors!

träning, finska sopor och vykort

Publicerad 2011-07-19 14:31:00 i Finland '11,

legat på latsidan med träningen sedan jag kom hit, men idag så har jag verkligen ändrat på det! Sprang i intervaller till något okänt, finskt ställe. Och hem igen. Det enda som saknades på min löpartur är min älskade gamla mp3 som har ett batteri som håller. Dagens musikmaskin dog efter en halvtimma, grr jag blir så arg! Hinner knappt lyssna på den innan den måste laddas igen.

Jag sprang riktigt snabbt vissa gånger, och det var verkligen skönt. Konditionen är det faktiskt inget fel på, trots att jag bara sprungit två gånger sedan jag kom till Finland. Det enda som ibland hindrar mig är hjärnan. När jag själv tycker att det ska vara jobbigt, ja då saktar jag ner. Blir så trött på det och ska öva på att tänka positivt så att jag får ut mer av träningen.

Skulle nu vilja duscha, men min handduk ligger i tvätten så jag får vänta på den. I min väntan har jag faktiskt städat. Dammsugit, torkat bort, sorterat kläder och saker på mitt rum. Plus att jag lokaliserade sophuset, ett hus bakom ett annat hus och som är helt omöjligt att hitta om man inte frågar någon snäll finsk själ på engelska. Det var precis det jag gjorde. När jag trodde att segern var vunnen och äntrade soprummet upptäckte jag till min förskräckelse det jag alltid nog har vetat men ändå inte: finnar sopsorterar allt. Dom har verkligen tagit sopsorteringen till en ny nivå här, jag möttes av över 10 soptunnor där man skulle lägga specifika grejer. Tur att jag är så bra på finska - naaaaat.
De små lapparna på varenda tunna sa mig ingenting. Mina kunskaper sträcker sig till roskis (soptunna) vilket olyckligtvis var det enda ordet som inte stod på någon av soptunnorna.
Det hela slutade med att jag var tvungen att öppna dem, varenda en. Ändå kan jag inte skaka av mig känslan av att jag slängde soppåsen på fel plats.

Jag har som sagt världens bästa mormor, och idag fick jag ett vykort från henne! Naaw, vad glad jag blev. Hon är verkligen guld värd. Det bör nämnas att jag skickat ett till henne också.

tisdag

Publicerad 2011-07-19 09:28:40 i Allmänt,

har fortfarande inte återhämtat mig riktigt från resan till Tallinn, jag är så vek! Måste nog sova i en vecka för att kompensera tre dagars sömn.

Igår var jag ju som sagt med Bará från Färöarna och Sandra från Göteborg. Bará ska hem imorgon, hon har jobbat i Helsingfors som en bibliotikarie sedan första juni! Vad gjorde jag första juni? Inte något alltför viktigt skulle jag tro.
Vi var som sagt på Linnanmäki innan vi drog vidare till huvudaktiviteten: fika på Fazers café. Ja, det finns ett sådant café! Coolt va?





och nu återstår bara frågan... vart är marabous café hemma i Sverige?!

den bästa tiden är NU

Publicerad 2011-07-18 10:38:37 i Allmänt,

inte igår
inte imorgon
inte för ett år sedan
inte om ett år
nu



så nu måste jag sluta tänka framåt en månad, på en sysslolöshet och kanske även en arbetslöshet. This is a promise to myself. Jag tänker inte ödsla mer tid på oro.

planer

Publicerad 2011-07-18 09:48:51 i Allmänt,

  • tvätta
  • städa
  • rensa min mp3
  • träffa Bara och Sandra, vi ska till Linnanmäki och jag är självklart guide
  • handla mat. Mest youghurt tror jag.

nya insikter

Publicerad 2011-07-17 20:59:55 i Allmänt,


  1. Ju mer drinkar man dricker, desto bättre blir man på engelska. Tror man.
  2. Om man ska ha med sig en jacka in på klubben ska man inte lämna den utan uppsikt en hel kväll och förvänta sig att den kommer ligga på samma ställe när man går därifrån.
  3. Om man mot all förmodan ändå skulle göra så ska man inte placera mobilen i jackfickan och därmed både lämna mobilen och jackan osedda. Det slutar inte bra. Tro mig.
  4. Man tror att man är skitsnygg efter ett par drinkar. Det stämmer inte nu när jag ser bilderna.
  5. Efter en blöt utekväll ska man inte sova mindre än fem timmar. Det gör att hela dagen efter blir förstörd.
  6. Om man mot all förmodan ändå inte får sova mer än fem timmar ska man inte vara i Estland. Deras kaffe är inte starkt. Och man får inte heller påtår.

zombie

pic

Publicerad 2011-07-17 17:08:30 i Allmänt,

sen orkade inte jag gå och då skjutsade Dennis mig på en cykel utan hjul.

friday in Tallinn

Publicerad 2011-07-17 17:04:01 i Allmänt,

Hej igen. Här är jag, tillbaka i Finland och Esbo efter en helg i Tallinn. Den inkluderade en massa släpande på min förvisso skitsnygga rullväska och en hel del pårullade tår. Inte mina tår utan de tår som befann sig i en radie inom en meter när jag och min väska var i farten. Den inkluderar Estland såklart, för vi var ju där. Och den inkluderar en massa nya människor som verkligen är störtsköna. En inte lika skön säng i ett rum som aldrig var tyst, mestadels för att vi bodde granne med två nattklubbar som verkligen hade öppet hela natten.
Well, nu ska ni få se några bilder jag tog så att ni får klarhet i det hela.


first up var färjeterminalen. På bild är Joanna och Dennis, båda från Sverige.


vi hoppade på båten och troligen har jag sagt något väldigt elakt eller dumt till Dennis, se den blicken va!


det var väl the look of the day.



min kamera dog - vilket den alltid tenderar att göra när jag behöver den som mest - och därför var vi tvungna att uppsöka en affär som sålde batterier. Efter det gick vi till typ 1000 souveniraffärer.



coola mössor testade vi med. Passade förvånansvärt bra i mitten av juli.



...så bra att Sandra och Ann-Christine köpte varsin! (och senare jag, men inte den på bilden)




okej men ärligt talat det var "köp två drinkar för en" när man var tjej. Aldrig missar jag ett tillfälle att fynda, inte ens på the pub with no name.


& sitt inte därhemma och skaka på huvudet, den hette faktiskt så!

nu drar jag!

Publicerad 2011-07-15 07:34:15 i Allmänt,

..till Tallinn. så förmodligen blir det inga inlägg förrän söndagen. Hoppas ni klarar en helg utan mig.

Ciao!

gårdagen

Publicerad 2011-07-15 07:25:40 i Allmänt,

min tomma resväska igår, den är lika tom idag måste packa nu!

järnvägsstationen i Helsingfors

Hietaniemi

Koskenkorvan

Christian & koskenkorvan.

Förresten blandade vi världens äckligaste blandning: koskenkorva och cola light. Gör aldrig det.

på G!

Publicerad 2011-07-14 14:19:57 i Allmänt,

vad jag gjort hittills idag? Well, som nittonåring har jag verkligen avancerat i ämnet hushållssysslor. Jag har dammsugit, torkat av bord, gått ut på promenad med hunden, handlar youghurt och tvättat mina kläder. Senare måste jag även packa.

Tillsvidare tycker jag att det får vara nog med vuxensaker och beger mig istället mot stranden tillsammans med Christian för lite sol och kanske även ett dopp i Östersjön. Vi ska till Hietaniemi, för det är typ den enda stranden jag kan vägen till.



leker med ödet lite... Christian har varnat mig och sagt att det är absolut förbjudet att lägga upp bilder på honom..men jag gör det ändå!


På tal om Östersjön tänker jag varje gång jag badar i den kväve, fosfor och bajs från Ryssland ligger här. Omsättningstiden är lång. Gud vad äckligt. Varenda gång. Om ni kan undvika det, granska aldrig Östersjön ur det perspektivet om ni någonsin vill kunna bada i havet utan att tänka samma underbara tankar som jag gör.

ledig!

Publicerad 2011-07-14 09:41:17 i Allmänt,

ååååååååååååååååååååååh det är en glad Ida som sitter och skriver nu. Jag har vaknat med kramp inte en, inte två UTAN TRE GÅNGER I NATT. Alltid i samma ben, alltid samma smärta. Och alltid när jag sovit som bäst.

Jobbet igår stavas l å n g s a m t  &  l å n g t r å k i g t. Tänk dig själv att bara sitta ner i ett bås tio timmar och bara säga haloatko arpoja? hela tiden. Och även se glad ut. Där har ni min dag i ett snäckskal.


Nu måste jag slänga in tvätten, ska ju åka till Tallinn imorgon så måste eventuellt även packa snart också. Tror jag ska ta med mig min rosa rullväska, inte bara för att den är helt awesome utan även för att jag då slipper släpa runt på allt och förstöra mina axlar.


världens bästa färg

mitt liv är mitt jobb

Publicerad 2011-07-13 08:38:09 i Allmänt,

ja, så känns det just nu. Jag kommer nu jobba min sista dag för veckan på Linnanmäki, och det känns så skönt att veta det. Min hjärna behöver omväxling. Mina ben behöver en utmaning som inte går ut på att stå stilla så länge som möjligt.

Nu har jag vart i Finland i nästan en månad. En månad. Så mycket, men ändå så lite. Jag ser inte det som något speciellt. Har ingen speciell hemlängtan. Jag kan tänka mig att allt är sig likt i lilla Borås även om en månad. Så jag fäller inga tårar kring det.
Snart är det dags att bege sig igen. Cykla, åka tåg, gå. Min arbetsuppgift för dagen är att sälja lotter. Det kommer nog bli bra.



ööööh

Publicerad 2011-07-12 08:34:14 i Allmänt,

jobb igen.. har absolut ingen koll på dagarna längre. Och mina fötter värker.
har precis vart ute och gått med hunden, Niilo. Han såg på mig med den där blicken som sa kom igen jävla latmask jag vill ut och du ska med nu. Hade jag något val?



han gillar inte blixt verkar det som.

troligen dagens finska mening

Publicerad 2011-07-11 09:10:48 i Allmänt,

saat valita naru.


plus en något oroväckande mening sedan gårdagen, sagd av en liten pojke på tre år som han utbrast när hans pappa förlorade:

voi vito!

det ska jag absolut inte säga idag.

jag har det bra

Publicerad 2011-07-11 08:59:30 i Allmänt,

här i Finland är allt bara bra. Jag har skaffat mig något som närapå kan kallas rutiner i en föränderlig vardag, jag pratar med nytt folk och vidgar mina vyer. En perfekt nystart på resten av mitt liv.
Jag skriver till er, kära vänner, här på bloggen så att ni kan hålla er uppdaterade om vad som händer på andra sidan gränsen. Men jag vill veta vad ni gör också!

Zerina, Jillian, Lovisa, Shabnam & Anneli. Ni har alla bloggar. Ta ert ansvar och skriv i dom!
Jag vill veta vad mina närmaste vänner gör efter studenten. Varje dag. Helst varje timma, varje minut. Men telefonräkningen skulle bli alldeles för hög om jag uppfyllde mina två sista önskningar.

Så ta er själva i kragen, och gör som jag, the new blog-queen: Stay updated.




Nu ska jag till jobbet, hej med er alla och jag förväntar mig nya fräscha inlägg på era bloggar till imorgon! Puss

idag

Publicerad 2011-07-11 08:39:29 i Allmänt,

ännu en dag på jobbet.

Shit vad dåligt jag sovit de två sista nätterna. Sitter här nu och försöker återställa mig själv med en kopp kaffe. Ska alldeles strax inleda min andra.
Idag ska det vara skinande sol i hela Helsingfors och 22 grader varmt, vilket innebär ungefär 30 grader i verkigheten.

btw..

Publicerad 2011-07-10 11:42:43 i Allmänt,

..ska jag åka till Turkiet i slutet av augusti med Andy!

Kände för lite skryt efter att ha skrivit om mina långa jobbdagar här i Finland.

& nästa helg ska jag även dra till Tallinn, vilket inte är ens hälften så exotiskt som Turkiet men ändå.

workdays

Publicerad 2011-07-10 08:42:13 i Allmänt,

  1. vaknar kring nio- halv tiotiden.
  2. duschar utan undantag.
  3. kokar kaffe, käkar kaffeyoughurt.
  4. kollar läget på nätet.
  5. cyklar till tågstationen halv elva.
  6. tar tåget kvart i elva till Pasila/Böle.
  7. Är framme i Pasila 7 minuter över elva.
  8. går till jobbet, är där tjugo över.
  9. börjar jobba kvart i tolv.
  10. slutar jobba lite över klockan tio på kvällen.
  11. tar tåget tjugo i elva hem.
  12. cyklar.
  13. kraschar i sängen runt halv tolv.

jobb

Publicerad 2011-07-09 14:58:16 i Finland '11,

ååååh, sitter på min lunchrast och skall nu dra mig vidare mot godisaffären.. Behöver socker, har 6 timmar kvar.
& nu återstår bara en fråga att ställa:

Haluatko arpoja?

min kväll är skriven i sten

Publicerad 2011-07-08 17:12:30 i Allmänt,

efter en dag på stranden ska jag möta upp min vän Christian at the amusementpark, aka Linnanmäki. Pinsamt att ha jobbat där i snart tre veckor utan att ha testat några karuseller. Men idag blir det ändring på det!


hälsningar från tomaten aka Idlish

Imorgon jobbar jag förresten. Och i övermorgon. Och dagen efter det. Och dagen efter det. Fram tills onsdag kort och gott.

cashflow in my ass no

Publicerad 2011-07-07 20:24:34 i Finland '11,

på tal om pengar så gav Bäckäng mig 550 kronor - det var i allafall vad jag blev tillsagd på studentdagen. Men icke har dessa 550 kronor trillat in på mitt konto än vad jag har sett. Hallå om jag blir lovad pengar vill jag ha dom också.

jag är en väldigt fattig student. Eller i allafall ex-student.

my day

Publicerad 2011-07-07 11:25:17 i Finland '11,

Hej & hå, nu sitter jag här igen. Vädret är lite halvdant här i Helsingfors, hade planerat att bada men vet inte om jag har lusten om det inte är typ 30 grader i skuggan.. haha.

Var vid en badstrand igår med några nordjobbare, vi skulle egentligen till ett museum men det var alldeles för dyrt. Så vi hittade en badstrand, men såklart hade jag inga badkläder med mig.

På kvällen drog jag till Linnanmäki för att invänta folk som slutade vid tiotiden. Efter det drog vi ut och festade. Det är lite annorlunda mot lilla Borås det här, i alla fall för mig. Men det var jättekul tills jag skulle hem vid tvåtiden och insåg att det inte skulle gå någon buss eller något tåg förrän klockan halv sex på morgonen. & så gick det till när jag tog taxin hem för första gången i hela mitt liv.

Nu måste jag snart rusa ut med hunden här, han verkar rätt sur på mig. Annars brukar jag dra ut en sväng med honom direkt när jag vaknar, men helt ärligt så har det inte varit min bästa morgon!


tur att jag alltid ser så glad ut

onsdagen

Publicerad 2011-07-07 11:13:36 i Finland '11,


Här gick jag igår när jag sprätte upp typ halva min lön.


Gallerian of Espoo Keskus.


Famous trappa som jag springer upp och ner för på min väg från & till jobbet.


Cykeln aka vrålåket.



Var i Helsinki och tittade på detta.


..men tog hellre kort på mina bruna ben.


En bit av hamnen.

det går bra nu

Publicerad 2011-07-06 10:35:34 i Finland '11,

  • jag har en lön att hämta ut från mitt sprillans nya finska bankkonto. Synd att jag inte fick PIN-koden också.
  • fick ett gratis färdkort från Nordjobb, vilket besparade mig en massa euro. Enda gången jag verkligen behövde visa upp det på en buss - på tågen kollar ingen - hade jag dock glömt det i mitt jobbskåp. Detta resulterade i att jag kom hem en timma senare än vad jag skulle gjort annars för jag var tvungen att gå till tåget istället.

haha!

4 juli

Publicerad 2011-07-04 08:36:28 i Finland '11,

snart är det dags att ta cykeln till järnvägsstationen och åka till jobbet. Men innan det händer ska jag försöka städa mitt rum litegrann. Jag har på tok för många saker och alldeles för lite utrymme! Detta märks, jag vågar inte visa er mitt skrivbord för tillfället. Fullt med vattenflaskor, smycken, smink, tandkräm och papper.

Vart ute och gått en tur med Niilo, en stor boxer som är 10 gånger starkare än mig. Det är nästan som att han är ute och går med mig, för jag flyger efter honom.

HOT vs NOT

Publicerad 2011-07-03 17:25:40 i Finland '11,

WHAT'S HOT

  • vädreeeet. mitt rum. min data. jag själv (i benämningen varm).
  • kaffet jag drack innan.
  • mina forna solglasögon innan dom gick sönder i min väska på väg till Finland.

WHAT'S NOT
  • mitt varma rum. Kan knappt andas på nätterna och det enda jag drömmer om är en kall dusch.
  • att jag ska jobba imorgon. Precis när den olidliga nattliga krampen börjat avta till en följd av fria dagar är det bara att återigen välkomna den. Efter tio timmar ståendes strejkar benen rejält. Varje natt.
  • säsongens fula solbrillor. Helt ärligt, jag vill inte ha hjärtformade, jag vill inte ha vingformade, jag vill inte ha klotrunda eller överhuvudtaget några utstickande glasögon. Var finns de normala solisarna?

den som lever får se

Publicerad 2011-07-03 08:34:21 i Finland '11,

varm natt. Väldigt varm natt. Kunde knappt somna. Man ska då alltid klaga.

Nu sitter jag här och återställer mig med en kopp kaffe. Funderar på att föra över lite ny musik till min skitkassa mp3-spelare. Vad som händer sedan får förbli en hemlighet.


en gång i tiden hade jag långt hår. Kinda don't miss it. Det enda jag saknar nu är mina tofsar som jag hade dagarna i ända.

latdag

Publicerad 2011-07-02 20:12:01 i Finland '11,

ojojoj, först och främst ska jag bara tala om för er att min laptop låter som en antik dammsugare! Ärligt talat är så trött på den, inte bara det att den låter som en jag vet inte vad, den blir också sjukt varm. Inte populärt när det är typ 40 grader ute.

Idag har jag vart på Linnanmäki. På en ledig dag tänker ni. Ja, det var på en ledig dag. Hälsade på Christian, en annan nordjobbare. Så nu är han skyldig mig några timmar social sällskaplighet nästa gång han är ledig och jag jobbar!

Igår var jag som sagt i Helsingfors och käkade med ett gäng svenskan ( plus en dansk och en isländsk ). Sehr trevlicht, som man skulle säga på min self-made tysksvenska. Efter det drog vi till en krog någonstans nära tågstationen. Det är typ mitt enda krav om jag ska gå ut: det ska vara ett ställe nära tågstationen så att jag inte går vilse mitt i natten.

2 juli

Publicerad 2011-07-02 12:55:09 i Finland '11,

& det kittlar i mig
& det ropar i mig
& det viskar i mig

jag ska samla stunder
nya under
älska och andas
alla sekunder

lev livet

1 juli

Publicerad 2011-07-01 12:53:18 i Finland '11,


Ska snart dra mig till Helsinki, eller ja snart & snart, om någon timma. Vi är några nordjobbare som ska äta mat & gå ut. Kul!
Tvättningen gick skitbra, inget har krympt vad jag vet. Vuxenpoäng till mig!
Vad jag mer gjort.. käkat kaffeyoughurt, försökt lösa mysteriet kring min skitkassa nya mp3-spelare som endast kan spela musik i 2 timmar. Har ej löst det än men har laddat den i flera timmar så om den dör lika snabbt efter detta så ska jag kasta den i sjön, förutsatt att jag hittar en... haha.


confessions a'la Ida

Publicerad 2011-07-01 10:31:41 i Finland '11,

  • när kunder kommer fram och ska köpa någon lott eller dylikt kan jag skratta med dom trots att jag oftast inte förstår ett ord dom säger bara för att vara dom tillfreds.
  • jag slängde in min första maskin tvätt när jag var 19 år. Förresten inträffade den händelsen alldeles nyss.
  • i samma veva bad jag till han däruppe om att inte alla kläder skulle komma ut i storlek XXXS
  • jag köpte inga batterier igår. Istället gick jag och shoppade på rean.


nu sitter jag här & undrar om jag liknar en man... bild funnen på Annelainens blogg.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela