IDLISH

it will be fine

Publicerad 2011-08-28 07:26:14 i Allmänt,

Sitter här nu. Skrev inte igår för jag var så jävla busy. Började dagen hemma hos Andy, drack halvstarkt kaffe och drog vidare till mig. Sedan drog vi in till stan och köpte solkräm, växlade pengar och lunchade på Golden Elephant.
Åkte sedan vidare ner till pappa i Svaneholm, var där någon timma bara för att bli uppringd av min bror som ville ha sällskap in till stan för att handla mat. Alltså satte jag mig på bussen in till stan igen.
Väl hemma började vi laga mat, Andy kom, vi käkade. Först vid klockan nio igår kväll började jag packa.

Står mellan valet och kvalet, ska jag ta med mig datan eller inte? De har internet på hotellet. Kanske gör det. Tror inte min törst efter bärbar musik försvinner bara för att jag flyger bort från Sverige, och om jag vill att min mp3 ska vara tillgänglig hela veckan utan att ladda ut måste jag ta med mig datan för att kunna ladda upp den. Och kanske byta musik också.

Alltså är jag inte alls säker på att detta blir sista inlägget på en vecka. Kanske bloggar jag redan imorgon. Om några dagar. Vem vet.

Vad jag däremot vet är att jag ska åka till Sandaredsbadet snart för att hälsa alla barn välkomna tillbaka till den iskalla poolen efter sommaren. Och direkt efter åker jag härifrån.

vuxenpoäng till mig

Publicerad 2011-08-26 09:58:16 i Allmänt,

adressändra, skaffa körkort, flytta hemifrån, plugga på högskola.. småpotatis säger jag!
Allt det där är gör man ju i syftet att få ett bra jobb. Jag har redan ett bra jobb. Och nu har jag även testat på jobblivet från måndag till fredag. Eller snart i allafall, efter klockan tio idag kväll.

är så trött

Publicerad 2011-08-25 22:12:26 i Allmänt,

måste duscha. orkar inte duscha. käkar bröd istället. har ont i magen. käkar mer bröd, får ännu ondare i magen.
ska jobba imorgon. måste sova. orkar inte sova

mera jobb

Publicerad 2011-08-25 09:56:06 i Allmänt,

hmm, mina inlägg börjar nästan alltid likadant nuförtiden.. det beror väl på min brist på fantasi och min trötta hjärna. Vaknade vid halv tio och började direkt räkna timmar. Tackade nämligen ja till jobb idag igen, min fjärde kväll på rad. Helt okej tycker jag även om jag är lite trött och allt sånt som man blir när man gjort samma sak i många dagar.
Men men, ett jobb är ett jobb och jag tar alla jobbtillfällen jag får.

Sprang även förbi stan före jobbet och köpte ett nytt simkort och telefontid. Har numera halebop, och detta betyder att alla är tvungna att byta operatör så att vi kan smsa gratis!


ska ut på joggingspåret snart också.. gääääääääsp

23 aug - jobb

Publicerad 2011-08-23 09:42:49 i Allmänt,

Åååh,jobbade igår. Ska jobba idag igen vilket är väldigt bra för min plånbok, insåg precis att jag behöver cash. Mina euro-löner ser inte bra ut i kronor, inte alls... Får en sista lön från Linnanmäki, och den är inte ens lika stor som vanligt eftersom jag bara hann jobba 5 dagar under den perioden, varav ingen söndag.
(dubbelt betalt)
Jag kände mig som ett cashflow innan jag betalade min del av körkortet (pappa var så snäll att han betalade en jättestor del, tack papi!) och sedan får jag räkna med dolda utgifter som mat och resa till halmstad och tillbaka, och också extra körlektioner eftersom jag inte alls tror att 20 kommer räcka.
Dessutom ska jag till Turkiet på söndag med Andy och ska ha med mig fickpengar dit också. Ja, ni förstår ju själva att detta är en cirkus.

Hursomhelst sitter jag här nu och dricker min andra kopp kaffe, för jag var så trött igår och jag sov så bra inatt vilket ledde till att kroppen inte var så pigg idag. Skönt med kaffe.


skååååååååååål och godmorgon

planer för dagen

Publicerad 2011-08-22 10:02:09 i Allmänt,

  • fylla min mp3 med ny musik
  • ut och jogga till ny musik
  • städa lägenheten, mamma kommer hem idag efter en helg i Stockholm
  • börja jobba halv två på badhuset

...men just nu sitter jag bara och lyssnar på bigcitydreams ♥


me & the one and only; Jill

gah

Publicerad 2011-08-21 18:51:09 i Allmänt,

jävla skitdata. Den är så seg att jag funderar på att slänga den i golvet. Eller kanske inte men gaaaaaah funka nu då sluta vara så seg jag är irriterad till döds!

18:40

Publicerad 2011-08-21 18:40:40 i Allmänt,

ååååh, söndag. Helgen gick ju hur snabbt som helst. Idag har jag träffat Zerina, vi tog hennes skinande BMW och åkte in till den enorma staden Borås. Eller fjuttiga är väl det rätta ordet. Helsingfors storhet har verkligen skadat mig för livet. Kommer ju aldrig kunna traska runt på Borås enda shoppinggata utan att tänka på att Helsingfors faktiskt har så många fler. Och Borås uteliv är ju väldigt.....ute.

Hursomhelst, vad jag än säger blir jag ju kvar här. Vi träffade Jillian, Nina, Arsan och Clara i stan. Ytterst trevligt. Sedan fick jag hemlånat körkortsböcker. Dags att ta tag i teorin, något som alla mina andra jämngamla vänner gjort för längesedan. Ska ju på körkurs i mitten av september. Och jag har beslutat mig för att klara av det. och om jag inte gör det är jag antingen väldigt lat eller väldigt dum.

Okej, nu ska jag ut. Jag ska ut och gå. Aktivera mig själv.
måste
röra

mig

söndag

Publicerad 2011-08-21 08:57:37 i Allmänt,

precis vaknat hemma hos Andy, all by myself. Han jobbar över nu på helgen, började väl sju eller någon annan omänskligt tidig tid på morgonen (natten?). Hans familia är i Varberg. Precis kokat kaffe och ska snart bege mig hem till mig. Ska ut och springa, hittade min borttappade mp3 igår. Vart den låg är fortfarande ett mysterium, den verkade bara ha flygit ut från jackstället, random. Jag är glad i allafall, något man inte kan säga att jag är när jag tänker på min döda mobil. Blä.

20 aug

Publicerad 2011-08-20 11:19:37 i Allmänt,

Är på väg till möte i Sandared inför simterminen där. Ska jobba söndagar i år, förra terminen jobbade jag ju både lördagar och söndagar men har verkligen ingen lust att sitta och vänta på bussar i en halv evighet längre.
Min mobil är förövrogt vattenskadad, fick faktiskt precis på den och meddelandeknappen började blinka. Synd att inte skärmen funkar bara snäääällaa börja funka buhuuu.

Det var väl allt från mig. Over and out.

trött

Publicerad 2011-08-19 11:59:18 i Allmänt,

Kan inte sova på kvällarna. Är stressad på dagarna över ingenting. Tror nog jag är överstressad. Inte kul alls. Idag har jag ingenting för mig utan att handla mat hem. För andra kanske det är en ren lycka, en latdag hurra! Men jag blir nervös, darrig och rastlös. Och klockan är inte ens tolv.

Samtidigt är jag dödligt trött. Jättejobbigt att förflytta sig, exempelvis om jag ska in i mitt rum för att hämta något när jag sitter i köket. Men när jag väl försöker att sova eller vila blir jag rastlös och nervös. Skitjobbigt.

skola...för alla andra

Publicerad 2011-08-19 11:38:01 i Allmänt,

men inte för mig! Kändes rätt konstigt när jag snarkade vidare idag medan min lillebror begav sig till stan och skolan. Väldigt konstigt. För ett år sedan var jag själv på väg till mitt sista år på gymnasiet - liksom han gjorde idag.
Jag längtar inte tillbaka till Bäckäng. Minns hur det var när man var tvungen att vada sig igenom folkhavet som uppstod när förvirrade ettor skulle hitta nya vänner och orientera sig i korridorerna. Min föralltid älskade cafeteria var för några veckor fylld med hysteriska skrik - skratt? - och det fanns inte en chans för oss andra att kunna föra en konversation i vanlig samtalston.
Dessutom var jag övertygad om att jag skulle faila i fysiken och kände även oro över hur matten skulle gå.

Jag skulle gärna vilja plugga vidare. Men inte på gymnasiet. Ifall jag skulle haft körkort nu så skulle jag troligen sökt någon utbildning på högskolan i Borås eller i Göteborg. Men ärligt talat måste jag få det där körkortet någon gång. Och nu är det en väldigt fin tid att ta det på. Även om det betyder att jag inte kommer kunna plugga före januari. Tror det kommer bli rätt tråkigt att inte plugga faktiskt, gillar det. Gillar att hålla hjärnan igång.

skolavslutning 2010. Slutat tvåan. Och jag var brunhårig. Mycket har förändrats.

hej

Publicerad 2011-08-19 08:46:00 i Allmänt,

skulle egentligen till Lovisa igår och möta tjejerna, men ack vad trött jag var. Sovit kanske fem timmar natten mellan onsdag och torsdag, vaknade klockan fem och jobbade till halv tre. Det var förövrigt jättekul på jobbet, om ni undrar. Ska jobba måndag-onsdag nästa vecka också, men då ska jag jobba kväll. Spännande!

Anneli kom i allafall till mig en snabbis igår, före vi båda insåg att vi var dödligt trötta. Jag vet inte när jag somnade igår, men det var nog inte efter klockan nio.


Jag & Anneli på balen i juni

18 augusti

Publicerad 2011-08-18 05:35:54 i Allmänt,

förlåt för dålig uppdatering, har haft fullt upp med Dennis som är här i två dagar. Dessutom var jag på ett "prov" på badhuset, skulle ner och hämta en docka 3 gånger på fyra meters djup samt bogsera och köra livräddning och vips, så fick jag ett jobb. Så idag ska jag jobba på badhuset, gå bredvid. Spännande. Det enda jag inte tycker är bra är att jag inte kunde fixa någon som körde in mig så jag är inne prick klockan sex, då jag egentligen ska börja. Våra underbara bussar är först inne halv sju. Bajs.

Igår var jag och Dennis i Göteborg. Köpte ett par snögga byxor och en t-shirt. Sedan choklad, ack ack.

Får väl nu försöka hitta något att ha med mig i matväg till jobbet.. & klura ut vad jag ska ha på mig.


ska eventuellt till Lovisa i eftermiddag, hurra!

dagens planer

Publicerad 2011-08-16 09:52:03 i Allmänt,

  • jogga
  • åka in till stan
  • fika med lovisa
  • seeeecret
  • min vän från Stockholm kommer

- försökte få in en bild men bloggen är konstig så -

back in Sweden

Publicerad 2011-08-15 09:21:04 i Allmänt,

Oj, nu har jag inte uppdaterat sedan i torsdags! Ajaj. Men har faktiskt inte haft mycket tid över, och nätet funkade inte i fredags morse heller.

Jag jobbade som sagt min sista dag på Linnanmäki i fredags. Det kändes lite vemodigt. Men jag hade det jättekul, hade två arbetskompisar på samma ställe och den dagen bestod förutom kundservice en massa skratt och roliga topics att diskutera. Lämnade även in min skåpsnyckel, mitt arbets-ID och tvätt till chefen.
Efter det hade mer än 10 pers bestämt sig för att komma och säga hejdå till mig på en lokal pub i närheten. Gud vad gulligt, kändes jättekonstigt att veta att de var där för min skull. Några skulle till och med upp och jobba dagen därpå, men hade ändå kommit. Efter puben förminskades skaran avsevärt när vi begav oss ut på stan till en nattklubb. Vad som hände där låter jag förbli osagt.. kom i allafall hem vid tre-tiden på natten och gissa om jag var helt död när jag mötte mamma vid färjan dagen därpå klockan tio!


Hursomhelst bestämde jag mig för att hänga med mamma på båten tillbaka till Sverige. Det var kul, vi har inte setts på två månader ju. Och gudarna ska veta att jag sov gott den natten.
När vi anlände till Stockholm mötte vi upp the one & only; Zerina. Det var så längesedan jag såg henne, och jag trodde verkligen att hon förändrats men icke. Var jätteskönt att träffa henne, det blev mamma varse om eftersom jag sa det till henne var femte minut efter att Zirri gått hem. Saknat henne.


Och sen en bussresa och sen var jag hemma. Jag avslutar nu för detta inlägget blev mycket längre än beräknat.

torsdag, redan?

Publicerad 2011-08-11 08:51:42 i Finland '11,

gaaah, vaknade upp med kramp en halvtimme före min alarmklocka ringde.. I vänsterbenet, helt underbart. Troligen är orsaken att jag stod upp till och från i tio timmar igår. Ja det måste nog vara anledningen.

Min mamma kommer på lördag. Hon ska ta färjan med sin särbo. Har gett henne en lååång lista över saker jag vill att hon ska ta med sig. Eller nä, egentligen inte. Skrev ett sms: "Jag vill ha solo och en korsordstidning."
Har alltid gillar skvaller och korsord, och här i Helsingfors finns det väl förvisso svenskfinska tidningar men vill ha the real thing när jag har möjligheten att få den.

Mamma ska hem samma dag, hennes största funktion förutom att ge mig de två livsviktiga tidningarna är att ta med saker hem som jag samlat på mig. Klarade som sagt närapå inte gränsen för vad min väska fick väga på väg hit, och sedan dess har jag kanske köpt lite kläder och sånt. Dessutom vill väl mamma andas finsk luft.


låt oss hoppas att jag är sysselsatt på flyget på måndag.

10 augusti

Publicerad 2011-08-10 08:44:10 i Finland '11,

äntligen en natt med bra sömn! Synd att alarmet ringde när jag sov som bäst bara..
Gårdagen var riktigt rolig faktiskt, var vid ett spel som är precis jämte ett annat, och sen är ett annat lite längre bort. Igår regnade det i Helsingfors, och det betyder i mina öron lite kunder. Det i sin tur innebar att de tio timmarna på jobbet främst innebar samtal och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Riktigt kul faktiskt. Har under min tid på Linnanmäki blivit expert på att hålla ett samtal vid liv. Tro mig, det krävs för att tiden ska gå snabbare.

Idag ska jag i vanlig ordning till jobbet. Och imorgon. Och i övermorgon. Men ska nog försöka ta en dag i taget, annars blir det för mycket!

Sitter och dricker kaffe och lyssnar på webradio nu. Mix Megapol. Tror jag ska byta till Rix FM, har lyssnat sönder Mix Megapols låtar, gammalt som nytt.


hittade denna bilden på facebook. Jag och Jenna på toan på lokala krogen. Det roliga är att namnet översatt blir Vinkel Kuk på google translate. Det var ett ytterst roligt ögonblick när alla insåg det!

vad ska jag skriva?

Publicerad 2011-08-09 08:53:15 i Finland '11,

mer än att jag snart ska på jobb.
mer än att jag sov så jävla dåligt inatt igen.
mer än att jag inte fattar hur tiden kunnat gå så fort.
mer än att jag sitter här och dricker kaffe och lyssnar på radio.


ja vad mer finns det egentligen att skriva?


en dag i solen förra veckan. Projektledaren för Helsingfors kom och hälsade på, det vill säga Hanna.

hemma

Publicerad 2011-08-08 20:55:31 i Finland '11,

nätet funkade inte imorse, så nu får ni mitt dagliga inlägg istället.. Somnade rätt sent igår så var som vanligt död på jobbet idag. Trots det kunde jag trycka fram ett leende och spärra upp ögonen. Kanske såg jag lite galen ut, men whatever. Det där med kundservice är helt och hållet min grej.
Nu sitter jag här, slutade klockan åtta idag vilket är förhållandevis tidigt. Annars slutar man lite över 22.00 och då är jag hemma runt elva. Nu var jag hemma nio. Skönt!
Men imorgon ska jag ha en vanlig dag igen - börja tolv och sluta tio. Och även de tre sista dagarna på jobbet ser ut så. Sjukt att tiden gått så snabbt förövrigt. Vart tog juli vägen liksom? Det är ju redan den 8e augusti, om en pytteliten vecka är jag hemma igen! Voi voi voi.

Vad jag ska göra nu? Duscha. Och sedan vet jag ej. Kanske läsa om en av mina pocketböcker, har typ köpt fem här. När jag kommer hem igen har jag stora planer på att läsa om Eragon. Vet ni inte vad det är? Det är en fantasybok. Jag är nog den enda tjejen som jag vet om som gillar genren Fantasy. Men det är klart, man kanske inte precis skriker ut att man gillar det. Hursomhelst så är det från början tänkt att vara en trilogi, men är nu tänkt att bli en serie om fyra böcker. Läst dom tre första och väntar nu ivrigt på den fjärde. Okej nu ska jag sluta skriva om ointressanta saker och gå och duscha istället. Adios.



min bror har endast läst tre böcker i hela sitt liv (ja tre böcker jag skojar INTE) och dessa böcker är föga förvånande de tre första Eragon-böckerna. Det ligger väl i släkten det där med konstig genre-smak.

okej

Publicerad 2011-08-07 17:26:50 i Finland '11,

nu är det dags att återvända från döden. Har som sagt varit hos min syssling i Laitila, en stad nära Åbo. Nu är jag hemma igen.
Har träffat jättemycket roligt folk, vilket såklart inkluderar Jenna och resten av mina finska släktingar. Jag har badat sauna, badat i en konstgjord sjö och druckit White russian,ett djävulens påfund men ack så gott.
Jag har även vaknat med en huvudvärk som skulle kunna mörda en person och haft världens baksmälla, men det var verkligen värt det för vi hade så kul igår kväll (och natt). Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag nu är tillbaka i bloggosfären, redo att återigen lämna dagliga rapporter om mitt liv.


Jenna i bilen på väg ut.


Jennas vänner Petri och Mandi var med, och vi hade riktigt trevligt. Här är vi hos Jennas faster på sightseeing.


Och här är fastern i egen hög person!


Jennas b-friend och några andra okända finnar.


hej & hå

Publicerad 2011-08-05 08:47:43 i Finland '11,

gårdagen gick snabbt, vilket var skönt. Hade det rätt kul på jobbet också. Idag ska jag arbeta min sista dag för denna veckan, och direkt efter det ska jag åka till Åbo över veckoslutet. Kommer vara framme vid ett på natten, så detta kommer bli en lång dag vare sig jobbet går snabbt eller ej.

Har börjat packa lite smått - varför gör jag det alltid i sista minuten gaah - men föredrar datan framför garderoben av naturliga skäl.

osedda bilder från Sveaborg bjussar jag på under denna text. Tagna av Hanna och okänd finsk man.


Vi gick i en mörk, läskig tunnel.


The boss in the middle, dvs Hanna, omringad av lärljungar (nordjobbare).

4 augusti

Publicerad 2011-08-04 08:48:19 i Finland '11,

om man ska sammanfatta gårdagen gick den väldigt snabbt, det var soligt och fläkten var i golvet mer än vad den var på bordet.
Angående det där sista så var tjejen som skulle ge oss raster alltid tvungen att riva ner fläkten när hon skulle komma förbi mig på Hau ja Mjau, det är en trång ingång och fläkten står precis på bordskanten.

Idag ska jag arbeta på Onnenveto, gah I love that place. Det är typ ett snörspel, alla som drar i ett snöre får ett pris. Aina voittaa, alltid vinst. Kul att ge pris hela dagen!


Igår glömde jag mitt ID-kort hemma. Man måste ha det för att komma in på bland annat rastplatsen och omklädningsrummet. Visst kom jag in ändå men gud vad irriterande att jag glömde det.

onsdag

Publicerad 2011-08-03 08:09:49 i Finland '11,

är det redan onsdag? Neeeeeeej. Idag ska jag jobba igen. Ska vara på det där Hau ja Mjau. Det innebär kort och gott att berätta för alla hur man spelar. Tur att jag kan så bra finska. Eller inte.

Sitter här och har haft världens dåligaste natt. Kanske sovit sex timmar. Känner mig helt död. Måste koka mer kaffe. Ska som sagt jobba till fredag, men idag är det lätt den värsta dagen. Och det säger jag innan jag börjat den. På fredag ska jag troligen till Åbo och hälsa på mina släktingar. Ska åka och köpa biljetter nu.

efter kaffet då. och duschen. och matlådefix. Gäääääääääsp.

vapiano

Publicerad 2011-08-02 22:18:54 i Finland '11,

- ett pizza- och pastaställe. Tur att jag älskar pizza och pasta - naaaat. Trevligt sällskap gjorde det dock värt det, tog någon pastagrej med tomatsås och ost. Och inte fick jag mitt vin heller, tror nog att jag får spara den upplevelsen till min hemkomst . Avslutar med ett bildregn.


happy girls


Ulrika med kameran i högsta hugg, liksom jag. Emilia är med på noterna i allafall.


En nordjobbträff utan Sandra Svensson är ingen nordjobbträff. Hon är liksom kärnan. Till höger sitter Astrid.


En del av restaurangen.


Jag och Ulrika. Trots att det röda viner lyste med sin frånvaro kunde jag kosta på mig ett leende.

ingenting vettigt att skriva

Publicerad 2011-08-02 17:10:18 i Finland '11,

igår var jag ledig. Var på Kampen, ett stort varuhus i centrala Helsingfors. Köpte en skjorta som jag egentligen inte hade råd med. Men men, imorgon kommer lönen. Och idag ska jag ut och käka med några nordjobbare. Sista gången vi gick förbi stod det att man fick ett glas rött för 3 euro. Jag som inte druckit vin sedan jag drog från Sverige ska ju lätt beställa ett om erbjudandet fortfarande gäller.

Vad som händer annars? Well, ska ju egentligen städa. Dammsuga. Hatar att dammsuga.
Var ute och sprang innan, det var så grymt skönt. Har under sommaren bara sprungit fem gånger. Har haft abstinens. Idag sprang jag därför som en galning i två timmar. Runt, runt, runt en sjö inne i den finska skogen. Musik i öronen, inget med behövdes. Vill nästan ut igen.


jag springer och jag springer och jag älskar det

slipat upp cv:t

Publicerad 2011-08-01 11:50:03 i Finland '11,

hela morgonen har jag suttit och funderat hur man infogar en bild så att den hamnar jämte texten.. efter mycket googlesökande och några få, väl valda svordomar har jag nu lyckats. Dessutom har jag surfat och tagit reda på hur man får det bästa cv:t i stan. Gjort ett radavstånd. Och nu sitter jag här och är nöjd för tillfället.

Känns lite dumt att sitta och leta jobb när man redan har ett, men jag vet ju att jag gärna kommer vilja ha pengar i höst också. Dessutom är det rätt svårt att få jobb, om man ens får något. Så lika bra att börja tidigt och om man sedan sitter där i november och är sysslolös så vet man i allafall att man verkligen försökte. Dessutom har jag ju redan ett jobb, eller mja. En dag i veckan ska jag lära mina barn att simma i Sandared. Alltid kul.



Nu ska jag göra något annat resten av dagen, har lovat mig själv en joggingrunda och sedan ska jag nog dra till Helsingfors för lite shopping. Ciao

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela