IDLISH

jag bryr mig inte

Publicerad 2012-01-20 14:41:19 i Allmänt,

tänk vad mycket tid vi ödslar på att tänka på vad andra tycker om oss. Vissa människor verkar knappt kunna göra någonting utan att få alla andras godkännande. Hur många gånger har jag inte hört "hon tycker så" och "ALLA tycker att det är ditt och datt".
Folk som  är alldeles för nyfikna och som frågar alldeles för mycket. Folk som vet alldeles för lite men snackar som om dom vet allt. Folk som skapar sina egna sanningar om folk och lurar i alla inklusive sig själva att deras version är den rätta. Jag tror ärligt talat att de som är såna själva är dom som är mest rädda för vad folk ska tycka om dom. För nu ska vi inte ljuga, när någon tror att hon/han vet något så är det nästan i alla fall mycket värre än sanningen. Och de som skapar sådana versioner solar sig sedan i flera dagar på denna ärliga och tillförlitliga version om en persons förehavanden och talar om för alla som någonsin sett denna skandalösa person som om än bara för en sekund vad som hänt. Skadeglädje och brist på samtalsämnen i en underbar mix gör sedan att historian är välkänd överallt, gamla klasskompisar, barndomsvänner och föräldrar - alla tror på den och alla vet om den. Den som tenderar att få höra den sist är just personen den handlar om, och inte är det då den som startade detta rykte som talar om den för henne/honom.
jag undrar bara, kan man inte kolla med personen som allt handlar om, kolla om allt det stämmer innan man skriker ut det till varenda person med hörseln i behåll som man stöter på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela